Milstein Hall zapewnia rodzaj przestrzeni obecnie nieobecnej w kampusie: szeroko otwartą przestrzeń, która stymuluje interakcję programów i umożliwia elastyczność w czasie. W Milstein Hall górne powierzchnie płyt są definiowane nie przez ściany, ale przez subtelne manipulacje sekcją, która wywołuje szczególne zastosowania: zatopiony obszar biblioteki, podniesione obszary dla przestrzeni krytycznych i otwarte przestrzenie dla studiów – wszystkie przepełnione światłem od podłogi do sufitu i siatką świetlików. Dach górnej płyty, widoczny z trzeciego piętra Sibley, Rand i Baker Lab, jest otwartą platformą z widokiem na wąwóz i otaczający kampus, i jest pokryty roślinnością, która staje się gęstsza w kierunku wąwozu.

photography by © Matthew Carbone

Milstein Hall jest przeznaczony jako budynek z ukrytą głębią: podłoga górnej płyty jest przebita przez wybrzuszony sufit dolnej płyty, otwierając drogę do niższych poziomów. Ten wybrzuszenie nadal pochyla się w dół z obu stron, dzieląc dolną płytę na trzy obszary o różnej wysokości i głębokości: hol (po stronie Rand budynku), Piwnica, z laboratoriami komputerowymi i miejscami spotkań (w środku) oraz Audytorium na 282 miejsca, które stopniowo wznosi się do przestrzeni o podwójnej wysokości (po stronie Sibley). Podobnie jak górna płyta, audytorium ma okna sięgające od podłogi do sufitu, zapewniając widoki zarówno na salę wykładową dla przechodniów, jak i na salę wykładową dla studentów. Poza audytorium, zatopiony ogród, przestrzeń wystawowa i plac rozciągają się na centralną, kopulastą część Sibley Hall, wzmacniając jej znaczenie i tworząc spójną sekwencję wejścia od północy do AAP. Wsporniki Milstein Hall, zarówno na północy, jak i na południowym wschodzie, podobnie definiują nowe obszary przestrzeni publicznej i zachęcają do nowych sposobów poruszania się po powiązanym AAP.

zdjęcia © Matthew Carbone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.